start-1 start-2 start-3 start-4 start-5 start-6 start-7
preload image preload image

Raske og gode båter til din disposisjon

Utforsk Harbakhulen!

Sauene våre går ute hele året

Pust inn frisk havluft ..

Sjø, hus og bratte fjell

Fisk og grønnsaker er godt for deg og meg

Hurtigruta passerer hver dag like ved oss

Naturgitte forhold

 

Voldsom natur

Harbak er ei flat jordbruksgrend omkranset av steile fjell på alle kanter, men åpent mot sør og vest mot havet.

 

Havet ligger praktisk talt åpent til rett ut fra småbåthavna. Det er kun en holme, Gjessingen, som skiller oss fra Frohavet. Vi har skipsleia som nærmeste nabo. Hurtigruta passerer forbi oss ca. 16.30 på nordgående hver dag.

 

Unike perler

Kyst- og fiskekulturen er fortsatt godt synlig ved at rorbuer er holdt vedlike på Hosenøyene og at fiskeværet Almenningen fortsatt er bebodd i sommerhalvåret. Vi har også godt vedlikeholdte boplasser langs fjorden som man ikke kan komme til på annen måte enn med båt, eller å gå over fjellet.       
       
Men også for den som ønsker å bruke fjellet og naturen for en ordinær fjelltur så er det mange plasser å komme seg opp på fjellet. Mange av disse er også godt egnet for ikke fjellvante, og barn.

 

Verdifullt område

Utmarksområdet på og rundt Harbak er et meget spesielt kystlandskap bestående av lyngheier og beitelandskap. Området er et meget populært område for turgåere fra hele kommunen. I kommuneplanen er dette området på Harbak beskrevet å være meget spesielt og verdifullt. Området blir nå tatt godt vare på ved aktiv beiting av sau. Det blir også økt fokus på dette med vinterbeiting for å ta vare på kystlyngheia.

 

Harbak befinner seg midt i havørnas rike. Denne majestetiske rovfuglen kan vi se i et stort antall langs sjøkanten og fjellet her. Den har sine utkikkspunkter som langs hele kystlinje her ute.

 

 

 

Les mer:

www.ifriluft.net/content/view/132/138/    

Fjellet er blitt meget populært for klatrermiljøet i Trondheim.    

 

www.bouldring.no  - klikk deg så videre med knappen "Trøndelag"    
    
www.ntnui.no/tindegruppa